Zöld Fenntartható Élhető jövőt építünk

Zöld,
de nem a szín miatt

Itt a Stratosnál a zöld nem csak divat, hanem küldetés. Ha a Föld meg tudna beszélni, biztosan minket dicsérne. Miért? Mert minden, amit csinálunk, annak jegyében történik, hogy a holnapunk ne legyen egy szmogfelhővel borított sci-fi film.

 

Társadalmi felelősség:
nem csak jóindulat

Nem csak építünk, hanem építkezés közben is adunk. Közösségeket támogatunk, munkahelyeket teremtünk, és olyan projekteket valósítunk meg, amik miatt még a szuperhősök is irigykednének ránk. A Stratos nem csak a profitra épít, hanem egy jobb világra is.

 

Irányítás:
Mert valakinek csak kell vezetni a hajót

A Stratos hajóján nincs helye a korrupciónak és a káosznak. Szigorúan vesszük a felelősséget, az átláthatóságot és az igazságosságot – mint egy Jedi Rend az építőiparban. Itt minden döntés úgy történik, mintha a világ szeme rajtunk lenne. Mert valójában így is van.

 

Innováció:
A jövő már nem sci-fi

Nálunk az ESG nem csak egy rövidítés, hanem a jövőnk blueprintje. Innovatív zöld technológiákat alkalmazunk, hogy az épületeink ne csak álljanak, de lélegezzenek is. Szóval, ha az intelligens épületek a jövő, mi már a jövőben élünk.

 

Environmental

(Környezeti)

Social

(Társadalmi)

Governance

(Irányítási)

Környezet

A környezeti szempontból az energiahatékonyságot, a vízgazdálkodást és az építőipari hulladékhasznosítást tartjuk leginkább szem előtt. A Stratos működését digitális alapokra helyeztük, így a környezetre negatív hatást gyakorló tevékenységünk mértéke prognosztizálható, mérhető és visszaellenőrizhető.

Szociális

Működésünk óta több kezdeményezést indítottunk a társadalmi szerepvállalás és munkavállalói érzékenyítés terén. Kutyamenhelyeket támogatunk adományokkal, idén nyáron rászoruló gyerekek nyári táboroztatásához szerveztünk önkéntes gyűjtést, és a tanévkezdés előtt szintén hátrányos helyzetben lévő diákoknak biztosítottuk tanszereket és eszközöket.

Irányítás

A cégkultúránkba beépülő transzparenciát és őszinte kommunikációt használjuk arra, hogy erősítsük a csapatunk kohézióját, és egységes értékrendek szerint végezzük a munkánkat. A csapatmunka akkor működik igazán jól, ha az egyik fél elkezd egy mondatot, azt a másik fél képes befejezni.